EL REFUGI

Un refugi de muntanya com el Sant Jordi, enmig de la naturalesa i aïllat de tot el que avui ens envolta -carreteres, cotxes, contaminació, aglomeracions, etc.-, ens va fer pensar que havíem de seguir l’essència d’aquest entorn salvatge.
El projecte va sorgir com una gran oportunitat per intentar mostrar que, en el món actual, podem navegar entre els nostres orígens ancestrals i la vida tecnològica i ràpida que ens engoleix.

La proximitat dels aliments que mengem, a on es cultiva, a on es cria i com es gestiona és el camí que intentem seguir; com el que fa un cim al més pur estil alpí.

PASSIÓ, IL·LUSIÓ, ÀNIMA I ESFORÇ
SÓN ELS NOSTRES REFERENTS.

Benvinguts/des

L’any 1951 la delegació catalana de la llavors Federació Espanyola de Muntanyisme va habilitar com a refugi l’antic Hostal de la Font del Faig, ubicat en un enclavament estratègic al peu del coll de Pendís. Temps després, l’estat precari de l’edifici va propiciar que els propietaris cedissin a la FEEC una parcel·la veïna per erigir-hi un nou refugi. Gràcies al suport econòmic de la Diputació de Barcelona, es va bastir un equipament que fou inaugurat l’octubre de 1961. Tot i que l’estructura arquitectònica de l’edifici s’ha mantingut –de fet és la mateixa que als refugis d’Estanys de la Pera i Serra d’Ensija- actualment Sant Jordi és un refugi molt acollidor i confortable. El refugi és punt de pas de les travesses Cavalls del Vent, Alta Ruta del Cadí, Muntanyes Màgiques i el Camí dels Bons Homes. Així mateix, l’accés a través del PR-C 125, una preciosa excursió que discorre pels Empedrats, l’antic camí ral de la Cerdanya, resseguint l’espectacular i encaixonada vall del riu Pendís, és una experiència totalment recomanable. Pel què fa a les ascensions, l’estrella de la zona és el Penyes Altes del Moixeró (2.276 m), el cim més carismàtic de la serra de Moixeró.

A partir del 12 d’octubre de 1977, la família Peris, Tura i Bosque, decideixen gestionar el refugi. Pujaven amb els nens cada cap de setmana i durant la temporada d’estiu. A vegades s’anaven rotant, fins que cap al 1997, veient la dificultat per gestionar-ho, decideixen abandonar; i és quan el Toni Bosque, amb 24 anys, es proposa emprendre una nova aventura i agafa les regnes del refugi. Ho compaginava amb la seva feina d’Andorra, i gràcies a l’ajuda d’amics, el projecte es mantenia. Cap al 2009 apareix la Mireia a la vida de Toni, i és quan entre xerrada i xerrada visualitzen un altre concepte i filosofia, que és el que a dia d’avui és manté, i cada any es va millorant.
 
Elisabeth, Gorka, Roger, Xavi, Albert, Octavi, Pol, Gorka S., Núria, Aina, Pau, Jan, Clàudia i Èlia són els que han participat i estan participant amb molt d’esforç i passió en aquesta aventura. Eternament agraïts. 

 

INSTAL·LACIONS

– 36 Llits
– 2 dutxes (aigua calenta) i 2 lavabos
– Calefacció a les habitacions
– Llar de foc
– Nòrdics
– Esclops
– WiFi
– Carga mòbil
– Plaques solars
– Terrassa exterior a l’estiu
– Servei dinars migdia (sota encàrrec)

MENJAR

Ens proveïm de productors de les comarques que ens envolta; l’Alt Berguedà i la Cerdanya. Intentem així tancar el cercle des de l’origen del producte al plat.

ACTIVITATS

Estem treballant-hi!

tarifes

AMB LLICENCIA FEEC

> 14 anys

Mitja pensió : 33,5 €

Mitja pensió + pícnic : 43,50 €

14 a 21 anys

Mitja pensió : 39 €

Mitja pensió + pícnic : 50 €

< 21 anys

Mitja pensió : 42 €

Mitja pensió + pícnic : 53 €

SOCI D'ENTITAT FEEC

> 14 anys

Mitja pensió : 34,5 €

Mitja pensió + pícnic : 45,50 €

14 a 21 anys

Mitja pensió : 42,50 €

Mitja pensió + pícnic : 53,50 €

< 21 anys

Mitja pensió : 45,50 €

Mitja pensió + pícnic : 56,50 €

RESTA D'USUARIS

> 14 anys

Mitja pensió : 39 €

Mitja pensió + pícnic : 50 €

14 a 21 anys

Mitja pensió : 47 €

Mitja pensió + pícnic : 58 €

< 21 anys

Mitja pensió : 51 €

Mitja pensió + pícnic : 62 €

ACCÈS

À PEU
Des de l’Hostalet pel PR-C 125 (2 h); des del coll de Pendís, on s’hi arriba des de Riu de Cerdanya (30 min); des de Gréixer pel coll d’Escriu (2.30 h); des de Prat d’Aguiló (4 h); i des del refugi Rebost (3.30 h).

EN COTXE
Pista des de Bagà fins a l’Hostalet, on es comença a caminar per la ruta dels Empedrats (PR-C 125). També s’hi pot accedir des de Gréixer. També s’hi pot arribar des de la Cerdanya agafant la pista que surt de Riu de Cerdanya i que ens portarà fins a la cadena que hi ha a prop del coll de Pendís.

COL·LABORADORS

Open chat
HOLA!